Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Cykoria, czyli smakowite liście w środku zimy

Znane są trzy gatunki cykorii. Jedna to niebiesko kwitnąca na obrzeżach pól i przy drogach. Druga nosi nazwę cykorii siewnej. Z jej suszonych korzeni uzyskuje się dodatek do kawy lub jej namiastkę. Ta trzecia nazywa się sałatkową lub liściową. To właśnie ona nas interesuje, bo ją właśnie o tej porze pędzimy.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT) lub za pomocą SMS: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

Partner serwisu

r e k l a m a