StoryEditorWiadomości rolnicze

Jesienny obiad z orzechem i muszkatem

04.01.2019., 06:01h
PIECZEŃ WOŁOWA Z MARYNATY Składniki dla 4 osób: 1 kg rumsztyku z wołowiny, 50 g boczku pokrojonego w kostkę, sól, pieprz, 2 kawałki chleba typu pumpernikiel (zamiennie można użyć ciasteczek korzennych lub pierników), można dodać 100 g rodzynek i 3 łyżki syropu z buraka cukrowego; Marynata: 1/2 l octu winnego, 2 goździki, 2 łyżeczki ziarenek pieprzu, 1/2 łyżeczki ziaren jałowca, 3 liście laurowe, 3 cebule, pęczek włoszczyzny, olej do smażenia, mąka do zagęszczenia.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
25. kwiecień 2024 23:28