Partner

Oświadczenie wydawcy Tygodnika Poradnika Rolniczego

Wiadomości
Data publikacji 21.05.2020r.

Wydawca serwisu Tygodnik Poradnik Rolniczy wyraża ubolewanie z powodu opublikowania na niniejszej stronie artykułu pt. „Rolniczy OPZZ domaga się dymisji prezesa ARiMR. Dlaczego“ oraz towarzyszącego mu pisma Sławomira Izdebskiego – Przewodniczącego Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych Rolników i Organizacji Rolniczych z dnia 5 maja 2020 r., zawierających nieprawdziwe oraz niezweryfikowane informacje, a także oceny sugerujące, że Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa wszczyna i prowadzi przeciwko rolnikom nieuzasadnione i niezgodne z prawem postępowania egzekucyjne, które to działania miały w szczególności prowadzić do utraty płynności finansowej przez Grupę Producencką Nasze Zboża Sp. z o.o.

Wydawca portalu www.tygodnik-rolniczy.pl
Polskie Wydawnictwo Rolnicze sp. z o.o.