Jak przechować nietrwałe warzywa

Dom i Ogród
Data publikacji 30.08.2016r.

Najlepsze są prosto z krzaka, lecz czasami musimy uciec z nimi z ogrodu. Bywa, że warunki atmosferyczne zaczynają być niesprzyjające i istnieje obawa psucia się warzyw. Co zrobić, by długo się utrzymały po zebraniu i jak najdłużej zachowały świeżość, zdrowie i walory smakowe?

Pomidory to owoce nietrwałe. Jednak te spod osłon przechowują się całkiem nieźle. Troszkę mniej trwałe są gruntowe uprawiane przy palikach, a najmniej trwałe są te zebrane z krzaka bez palikowania.


Cały artykuł przeczytacie Państwo w  numerze 36/2016 "Tygodnika Poradnika Rolniczego". Jeżeli jeszcze nie masz prenumeraty "Tygodnika Poradnika Rolniczego", możesz ją zamówić korzystając z zakładki Prenumerata, zadzwonić pod numer (61) 886 06 30 lub skorzystać z e-wydania.

Partner serwisu