StoryEditorPrzepisy

Konfitura z róży

04.08.2017., 18:08h
Składniki: 1/2 kg płatków mocno pachnącej róży, 2 i 1/2 szklanki cukru, 2 cytryny, 2 szklanki wody.



Wykonanie:


Płatki róży zebrać o poranku (póki powietrze jest chłodne). Z każdego płatka odkroić znajdujący się u nasady biały koniec (ma gorzki smak). Oczyszczone płatki róż przepłukać zimną wodą i osączyć na papierowym ręczniku.

Do garnka wlać wodę i przygotowane wcześniej płatki. Całość smażyć na małym ogniu przez około godzinę. Odstawić na 24 godziny.

Ponownie gotować, dodając sok z cytryny tak długo, aż masa będzie gęstnieć.




Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
24. kwiecień 2024 08:16