Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Ludzie potrzebują mięsa

Hodowla Zwierząt
Data publikacji 23.11.2015r.

Wzrost konsumpcji wieprzowiny napędzany będzie przez kraje rozwijające się. Polscy producenci przegrywają rywalizację na globalnych rynkach, ponieważ wytwarzają mięso droższe, przy większych kosztach i niskiej efektywności ekonomicznej. Mimo to na świecie dla producentów wieprzowiny najbliższe lata mają być perspektywiczne. To tylko niektóre wnioski płynące z Forum Producentów Trzody Chlewnej Kujaw i Pomorza, które odbyło się w Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Przysieku.

Do 2050 r. produkcja żywności na świecie musi zwiększyć się 2,5-krotnie, aby możliwe było zabezpieczenie potrzeb pokarmowych ludzkości. Rolnictwo musi wytwarzać przede wszystkim więcej mleka i nabiału, ale także mięsa i produktów roślinnych. Społeczeństwa się bogacą, chcą lepiej jeść, a to powoduje wzrost popytu na żywność, w tym wieprzowinę.

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a