StoryEditorWiadomości rolnicze

Biszkoptowo-budyniowe ule

24.11.2014., 15:11h
Składniki na masę biszkoptową: 25 dag biszkoptów, 24 dag cukru pudru, 12 dag masła, rum lub spirytus.  Składniki na masę: 15 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag orzechów mielonych, 1 szkl. mleka, 2–3 łyżki mąki, spirytus lub rum.

Wykonanie: Wszystkie składniki na masę biszkoptową ucieramy. Masą wykładamy specjalne foremki (zostawiamy dziurki na krem). Odstawiamy na noc do zastygnięcia. Przygotowujemy krem. Z mleka, cukru i mąki gotujemy budyń. Ucieramy go z masłem. Orzechy sparzamy i mieszamy z budyniem i alkoholem. Kremem napełniamy przygotowane dzień wcześniej foremki z masą biszkoptową.

 
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
18. kwiecień 2024 12:08