StoryEditorWiadomości rolnicze

Blacha warzyw

12.08.2014., 12:08h
Składniki: 200 g fasoli szparagowej, 1 cukinia, 1 bakłażan, papryka (różne kolory), 100 g marchewki, 100 g brukselki, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, oliwa z oliwek.  

Wykonanie: Fasolę gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i szybko zanurzamy w zimnej wodzie (nie straci swojego koloru). Marchewkę gotujemy z brukselką i również zanurzamy w zimnej wodzie. Resztę warzyw kroimy na kawałki. Warzywa przekładamy na blachę, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawami. Zapiekamy ok. 25 min, co jakiś czas mieszając warzywa.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
16. kwiecień 2024 12:44