StoryEditorWiadomości rolnicze

Cukinia faszerowana

18.08.2014., 13:08h
Składniki: 100 g mięsa mielonego, 4 łyżki oleju, 100 g ryżu brązowego (może też być biały), 2 okrągłe cukinie, sól, pieprz, tymianek, przyprawa do mięsa mielonego, po połowie papryki zielonej i czerwonej.  

Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso wraz z przyprawami podsmażamy na patelni. Cukinię myjemy i kroimy, z wierzchu wycinamy gniazdo z nasionami. Ugotowany ryż mieszamy z podsmażonym mięsem i pokrojoną w kostkę papryką. Wypełniamy środek cukinii. Przykrywamy naciętą częścią, możemy też lekko skropić wszystko oliwą. Zapiekamy 25–30 min w temp. 180°C.

 
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
25. kwiecień 2024 00:26