StoryEditorWiadomości rolnicze

Sałatka z bobem i jajkami przepiórczymi

12.07.2016., 11:07h
Składniki: 150 g bobu, 7 jajek przepiórczych, 1 czerwona papryka, kilka liści sałaty, sól, pieprz, oliwa z oliwek, 1 łyżeczka soku z cytryny.

Wykonanie:  3 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę soli, 1 łyżeczkę soku z cytryny mieszamy tak, by powstał sos. Bób gotujemy w osolonej wodzie i obieramy ze skórek. Jajka gotujemy i delikatnie obieramy. Paprykę siekamy w kostkę. Na talerzu układamy liście sałaty, bób, połówki jajek. Wszystko polewamy przygotowanym sosem i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 19:06