StoryEditorWiadomości rolnicze

Tarta z botwinką i szpinakiem

13.04.2015., 15:04h
Składniki na ciasto: 1/2 szkl. mleka, 50 g drożdży, 3 łyżki oleju, 1 płaska łyżeczka soli, 2 szkl. mąki; składniki na farsz: 200 g szpinaku, pęczek botwinki, 1 cebula, 100 g startego na grubych oczkach żółtego sera, serek śmietankowy typu almette, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, olej.  

Wykonanie: Drożdże rozcieramy, dodajemy mleko i 2 łyżki mąki. Odstawiamy na 15 min. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 15 min. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na formę do tarty (najlepiej wyłożoną papierem do pieczenia). Na ciasto wykładamy farsz i zapiekamy tartę ok. 45 min.

 
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 09:45