StoryEditorWiadomości rolnicze

Ziemniaki w mundurkach z sałatką śledziową

03.12.2014., 12:12h
Składniki: 10 ziemniaków średniej wielkości; na sałatkę: 6 filetów śledziowych, 3 kwaśne jabłka, 2 czerwone cebule, 2 ogórki kiszone, 3/4 szkl. jogurtu typu greckiego, pieprz, cukier, sól, pęczek koperku.

Wykonanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok. 1 godz. Kroimy je w kostkę. Podobnie cebulę, jabłka i ogórki. Wszystkie składniki na sałatkę mieszamy, dodajemy posiekany koperek i przyprawy. Ziemniaki kroimy na połówki i ciepłe podajemy z sałatką śledziową.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 16:26