StoryEditorWiadomości rolnicze

Zupa krem z cukinii

18.07.2016., 14:07h
Składniki: 3 cukinie, 3 cebule, sól, pieprz, 1 l bulionu, 1/2 małej cytryny, ząbek czosnku, curry, 2 łyżki masła klarowanego, opcjonalnie 200 ml mleka kokosowego.

Wykonanie: Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na maśle klarowanym. Gdy zmięknie, dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, czosnek, curry i podsmażamy około 5 minut. Warzywa zalewamy bulionem, doprawiamy i gotujemy, aż będą miękkie. Ucieramy blenderem na krem. Na końcu dodajemy mleko kokosowe i jeszcze przez chwilę podgrzewamy. Zupę podajemy z grzankami z bułek.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
24. kwiecień 2024 02:23