r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Biszkopt z masą jaglaną

Wieś i Rodzina
Data publikacji 14.09.2015r.

Składniki: gotowy biszkopt albo opakowanie biszkoptów, ok. 150 g borówek amerykańskich; składniki na masę: 3/4 szkl. kaszy jaglanej, 3/4 szkl. cukru pudru, 1 serek mascarpone, 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, 4 łyżki żelatyny.

r e k l a m a

Wykonanie: Surową kaszę jaglaną podsmażamy na patelni ok. 5 min i płuczemy w wodzie (straci posmak goryczy). Zalewamy wodą w proporcji 2 : 1 (woda : kasza) i gotujemy do miękkości, aż woda się wchłonie, a kasza będzie miękka. Kaszę studzimy. W małej ilości gorącej wody rozcieramy żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. Przestudzoną kaszę ucieramy blenderem z jogurtem, serkiem i cukrem. Na koniec dodajemy przestudzoną, rozpuszczoną żelatynę i mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt i ozdabiamy borówkami lub innymi owocami sezonowymi. Wstawiamy na godzinę do lodówki, aby masa zastygła.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody