StoryEditorWiadomości rolnicze

Brownie z cukinią

17.08.2017., 16:08h
Składniki: 200 g cukinii, 100 g czekolady gorzkiej, 100 g masła, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 70 g mąki, 2 jajka, 120 g cukru.

Wykonanie:
Rozpuścić masło, dodać połamaną w kostki czekoladę i wymieszać, aż się rozpuści. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Cukinię zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajka utrzeć z cukrem, dodać ostudzoną czekoladę z masłem. Dodać resztę składników. Ciasto wylać na prostokątną formę i piec 25 minut w temp. 170°C. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
26. kwiecień 2024 12:39