StoryEditorPrzepisy

Chłodnik pomidorowy

25.05.2018., 16:05h
Składniki: 2 kg pomidorów (im bardziej aromatyczne, tym lepsze), 1,5 l bulionu, 0,5 l maślanki, 1 pęczek koperku, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, sok z limonki, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżeczka cukru.
Wykonanie: Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Zalać bulionem i ugotować. Utrzeć blenderem, ostudzić.

Do zmiksowanych zimnych pomidorów dodać starty czosnek, sok z limonki i cytryny, cukier, maślankę, sól, pieprz i wymieszać.

Na koniec dodać posiekany koperek. Przed podaniem schłodzić.




Przepisy oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala


Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
24. kwiecień 2024 14:14