Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Chutney jabłkowo gruszkowy - idealny dodatek do mięs

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 07.10.2018r.

Składniki: 1/2 kg gruszek, 1/2 kg jabłek, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 2 cebule, 2 łyżki masła klarowanego, 3/4 szkl. octu, kawek korzenia imbiru, 3/4 szkl. cukru, 1/2 szkl. rodzynek

Wykonanie:


Gruszki i jabłka obrać, pokroić w kostkę, podlać niewielką ilością wody i gotować, aż owoce się rozpadną. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle klarowanym.

r e k l a m a



Do gotujących się owoców dodać cebulę, sól, pieprz, ocet, starty na tarce korzeń imbiru i cukier. Całość gotować jeszcze 10 minut, utrzeć blenderem.

Dodać rodzynki i gotować 5 minut. Rozlać do słoików i pasteryzować 15 minut.




Katarzyna Kosmala

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a