StoryEditorWiadomości rolnicze

Filety z kurczaka z pomidorową salsą

04.03.2016., 11:03h
Składniki: 2 piersi z kurczaka, 3 łyżki masła, 2/3 szkl. bułki tartej, 1/3 szkl. tartego sera żółtego, 2 pomidory, 1 czerwona cebula, świeża bazylia, sól, pieprz.

Wykonanie: Każdą pierś przekrawamy poziomo na dwa cieńsze filety i rozbijamy. Doprawiamy solą, pieprzem i smarujemy roztopionym masłem wymieszanym z oliwą, następnie obtaczamy w mieszance tartej bułki i tartego sera żółtego. Układamy na blaszce wysmarowanej oliwą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 15 min. Przygotowujemy salsę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę i odsączamy. Mieszamy z drobno posiekaną cebulą. Na podpieczone filety wykładamy salsę i posypujemy wszystko tartym serem. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy jeszcze 10 min. Posypujemy świeżymi ziołami.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
26. kwiecień 2024 01:13