Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Indyjska zupa dahl

Wieś i Rodzina
Data publikacji 09.02.2016r.

Składniki: 300 g czerwonej soczewicy, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki tłuszczu, najlepiej kokosowego, 1 puszka mleka kokosowego, 1 puszka pomidorów krojonych, 1 i 1/2 l bulionu warzywnego, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz, chili, mielony kminek, 1 łyżka soku z cytryny, świeża kolendra.

Wykonanie: Olej kokosowy rozpuszczamy i dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Szklimy na oleju, po czym przekładamy do garnka. Dodajemy gorący bulion oraz soczewicę i gotujemy ok. 10 min. Następnie wrzucamy pomidory, przyprawy i dalej podgotowujemy. Kiedy soczewica już zmięknie, wlewamy mleko kokosowe. Lekko podgotowujemy, doprawiamy, posypujemy świeżą kolendrą.

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a