StoryEditorPrzepisy

Jaglana sałatka z płatkami migdałowymi

14.03.2018., 19:03h
Składniki: 1 szkl.kaszy jaglanej, 6 suszonych pomidorów plus zalewa, płatki migdałowe, 1 brokuł, świeże listki rukoli, sól, pieprz, oliwa z oliwek.
Wykonanie: Kaszę ugotować w 2 szklankach osolonej wody do miękkości. Pomidory posiekać drobno. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Kaszę wymieszać z posiekanym pomidorami i kilkoma łyżkami oliwy z zalewy.




Doprawić do smaku. Dodać ugotowany brokuł. Płatki podprażyć na suchej patelni. Kaszę posypać płatkami migdałowymi i świeżymi listkami rukoli. Można skropić oliwą z oliwek.



Przepis oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
24. kwiecień 2024 11:55