r e k l a m a

Partner serwisu

Jak przygotować roladki z bakłażana?

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 05.10.2019r.

Oberżyna, gruszka miłosna... To tylko niektóre z nazw wyjątkowego warzywa o nietypowym kolorze i świetnym smaku. Mowa o bakłażanie. Warzywo to w połączeniu z twarogiem tworzy ekskluzywne danie, idealne na wystawną kolację i nie tylko. Pięknie wygląda i do tego świetnie smakuje!

Składniki niezbędne do przygotowania roladek z bakłażana

r e k l a m a

  • 2 bakłażany
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 100 g płatków migdałowych
  • 200 g twarożku
  • 3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • świeże listki mięty
  • sól
  • pieprz
  • olej

Jak przyrządzić danie z bakłażana?

Bakłażany umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plastry, posolić i odstawić na co najmniej 30 minut. Wytrzeć ręcznikiem papierowym i każdy plaster usmażyć z dwóch stron.

Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Ser utrzeć z solą, pieprzem oraz śmietaną (jogurtem), dodać paprykę, posiekane listki mięty oraz posiekane płatki migdałowe.

Na przygotowane plastry bakłażana ułożyć masę twarogową i zwinąć w roladki.

Roladki z bakłażana

  • Propozycja podania


Katarzyna Kosmala
Zdjęcia: Katarzyna Kosmala

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody