Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Kąski ziemniaczane z szynką i parmezanem

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 23.11.2017r.

Składniki: 200 g ziemniaków ugotowanych, 4 łyżki startego na tarce parmezanu, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 plasterki szynki, bułka tarta, olej do smażenia, sól, pieprz.

r e k l a m a



Wykonanie:
Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Szynkę pokroić w kostkę. Do ziemniaków dodać szynkę, parmezan, jajka, mąkę, sól i pieprz. Wszystko wymieszać. Zrobić malutkie kuleczki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Podawać z ketchupem.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a