StoryEditorWiadomości rolnicze

Kasza jaglana z kurczakiem, fetą i pomidorkami koktajlowymi

26.04.2017., 17:04h
Składniki: 1 szkl. kaszy jaglanej, pierś z kurczaka, przyprawy do kurczaka (po szczypcie – sól, papryka, curry, imbir, pieprz), 3 łyżki zdrowego tłuszczu do smażenia (olej kokosowy, masło klarowane), 1/2 kostki sera feta, kilka pomidorów koktajlowych, świeża bazylia.

Wykonanie: Kaszę jaglaną ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem soli i jednej łyżki tłuszczu (dzięki temu kasza nie sklei się). Kurczaka pokroić w kostkę i poddusić z przyprawami. Do kurczaka dodać ugotowaną kaszę, wymieszać. Dodać pokrojony ser feta oraz pomidorki koktajlowe, przekrojone na połówki. Chwilę podgrzewać, posypać świeżą bazylią i pieprzem.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 09:24