Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Kasza jaglana z kurczakiem, mozzarellą i jajkiem

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 04.03.2018r.

Składniki: 1 szkl. kaszy jaglanej, 1 opakowanie małych kuleczek mozzarelli, 1 filet z kurczaka, ziarna słonecznika, 1 cebula, sól, pieprz, słodka papryka, masło klarowane, pomidory koktajlowe, pęczek koperku, 2 jajka.

r e k l a m a



Wykonanie:
Kaszę ugotować w 2 szklankach osolonej wody do miękkości. Cebulę posiekać w kostkę, podsmażyć na maśle klarowanym. Wymieszać z ugotowaną kaszą. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na cztery części. Fileta pokroić na mniejsze części i posypać przyprawami. Grillować na patelni do grilla. Kaszę wymieszać z kulkami mozzarelli, kurczakiem, pomidorkami. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Na suchej patelni podsmażyć ziarna słonecznika i posypać nimi gotową potrawę. Udekorować jajkiem pokrojonym w ćwiartki.


r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a