Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Kasza jęczmienna z fasolką i bobem

Wieś i Rodzina
Data publikacji 11.09.2017r.

Składniki: 2 woreczki kaszy jęczmiennej, sól, pieprz, 100 g bobu mrożonego lub świeżego, 100 g fasoli szparagowej zielonej mrożonej lub świeżej, 1 łyżka masła klarowanego, 2 cebule.


Wykonanie:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Masło rozgrzać, dodać posiekaną w kostkę cebulę i usmażyć. Bób i fasolę ugotować razem na półtwardo i odcedzić. Do podsmażonej cebulki dodać kaszę, warzywa, sól, pieprz i wymieszać. Chwilę razem dusić na patelni. Przed podaniem można posypać parmezanem.

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a