StoryEditorPrzepisy

Kęski rybne

07.02.2018., 17:02h
Składniki: 200 g dorsza, 2 jajka, 2 łyżki mleka, sól, pieprz.
Składniki na panierkę: 8 łyżek bułki tartej, 1 łyżka mąki kukurydzianej, 4 łyżki startego na małych oczkach żółtego sera, olej do smażenia.




Wykonanie: Rybę pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Jaja rozbełtać, dodać 2 łyżki mleka. Mąkę wymieszać z bułką i serem. Każdy kawałek maczać w jajku, następnie w panierce i smażyć na oleju z każdej strony. Podawać z sosem czosnkowym.



Przepis oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
16. kwiecień 2024 09:10