StoryEditorWiadomości rolnicze

Kruche podkowy

11.05.2017., 15:05h
Składniki: 1/2 kostki masła, 1 szkl. mąki, 1/2 szkl. cukru, 2 żółtka, 1 czekolada mleczna (200 g), 3 łyżki mleka.

Wykonanie: Mąkę mieszamy z cuk­rem pudrem, dodajemy pokrojone masło i żółtka, mieszamy. Wyrabiamy ciasto. Formujemy ciasteczka w kształcie podkowy (można wycinać gotową formą). Pieczemy 10–15 minut (w zależności od wielkości ciasteczek) w temp. 170°C.

Mleko zagotowujemy, dodajemy połamane kostki czekolady. Mieszamy. Upieczone podkowy moczymy (końce) w czekoladzie i układamy na kratce do zastygnięcia.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
18. kwiecień 2024 18:08