StoryEditorWiadomości rolnicze

Kulki rybno-jaglane

22.02.2016., 11:02h
Składniki: 40 dag białej ryby bez ości, 3 jajka, olej do smażenia, bułka tarta, 5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz, natka pietruszki.

Wykonanie: Ryby płuczemy, osuszamy ręcznikiem i mielemy w maszynce z kaszą jaglaną. Dodajemy jajka, przyprawy, mąkę ziemniaczaną, posiekaną pietruszkę, a na końcu bułkę tartą – tyle, aby powstała gęsta masa (ok. 2/3 szkl., jeśli trzeba – więcej). Z masy formujemy kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na głębokim rozgrzanym tłuszczu.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
20. kwiecień 2024 06:15