StoryEditorWiadomości rolnicze

Kurczak w orzechowej panierce

21.10.2017., 16:10h
Składniki: 300 g piersi kurczaka, 4 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki tartego parmezanu, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, 1 jajko, olej do smażenia.

Wykonanie:
Piersi przekroić wzdłuż na 2 części i każdą rozbić tłuczkiem.Wymieszać rozdrobnione orzechy z bułką tartą, serem i natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Piersi obtoczyc najpierw w jajku, a potem w orzechowej panierce. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć filety z obu stron na złoto na średnim ogniu, przez 3-4 min. Posypać pietruszką i podawać z kawałkami cytryny.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
17. kwiecień 2024 00:15