Łosoś pod pierzynką z jarmużu

Wieś i Rodzina
Data publikacji 29.10.2017r.

Składniki: 1 filet z łososia, sól, pieprz, 3 łyżki oleju lub masło klarowane, 200 g zielonego jarmużu, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki startego parmezanu, 1 łyżka masła klarowanego.



Wykonanie:
Filet należy posypać solą, pieprzem i smażyć z dwóch stron, najlepiej na patelni grillowej. Jarmuż oddzielić od grubszych łodyg, posiekać, wrzucić na wrzątek, gotować 3 minuty, odcedzić. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na maśle klarowanym. Gdy cebula zmięknie, dodać jarmuż, sól i pierz, podsmażać razem. Usmażoną rybę podawać na świeżym liściu jarmużu, wyłożyć na wierzch resztę usmażonego jarmużu i posypać parmezanem.

Partner serwisu