Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Łosoś pod pierzynką z jarmużu

Wieś i Rodzina
Data publikacji 29.10.2017r.

Składniki: 1 filet z łososia, sól, pieprz, 3 łyżki oleju lub masło klarowane, 200 g zielonego jarmużu, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki startego parmezanu, 1 łyżka masła klarowanego.

r e k l a m a



Wykonanie:
Filet należy posypać solą, pieprzem i smażyć z dwóch stron, najlepiej na patelni grillowej. Jarmuż oddzielić od grubszych łodyg, posiekać, wrzucić na wrzątek, gotować 3 minuty, odcedzić. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na maśle klarowanym. Gdy cebula zmięknie, dodać jarmuż, sól i pierz, podsmażać razem. Usmażoną rybę podawać na świeżym liściu jarmużu, wyłożyć na wierzch resztę usmażonego jarmużu i posypać parmezanem.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a