Naleśniki czekoladowe ze śmietanką i bananam

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 30.11.2017r.

Składniki: 2 szkl. mleka, 1 łyżka masła, 1 łyżka kakao, 1/2 tabliczki czekolady, 1 i 1/2 szkl. mąki, cukier waniliowy, 3 jajka; 4 banany, 200 ml śmietany 30%, 1 cukier waniliowy, 3 kostki czekolady.


Wykonanie:
Przygotowujemy ciasto. ½ szklanki mleka zagrzać, dodać czekoladę oraz masło i mieszać, aż się rozpuszczą. Następnie odstawić z ognia, dodać resztę mleka, jajka oraz resztę składników. Odrobinę oleju dobrze rozgrzać na patelni i łyżką nalewać porcje na naleśniki. Smażyć z dwóch stron. Banany pokroić w plastry. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Na naleśniki nałożyć 2 łyżki śmietany, plasterki bananów i zwijać w trójkąty. Zetrzeć na tarce czekoladę i posypać nią naleśniki.

Partner serwisu