Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Naleśniki z orzechami w miodzie

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 13.10.2018r.

Składniki na orzechy w miodzie: 500 g miodu, 100 g orzechów. Składniki na naleśniki: 250 g mąki, 3 jajka, sól, 500 ml mleka.

Wykonanie:

Orzechy pokruszyć i zrumienić na złoty kolor na patelni bez tłuszczu. Polać miodem, wymieszać i odstawić.

r e k l a m a



Naleśniki:

Zmieszać mąkę, jajka i sól. Dodawać stopniowo mleko, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawić na chwilę, żeby napęczniało, a następnie usmażyć cienkie naleśniki. Serwować z miodowymi orzechami.

Wskazówka:

Orzechy w miodzie można długo przechowywać. Smakują też wybornie z lodami i na chlebie.




Pomysł, wykonanie i zdjęcia: E. Berkau, tekst: L. Pfannschmidt

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a