Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Papryka faszerowana komosą ryżową i tuńczykiem

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 14.09.2018r.

Składniki: 1 woreczek komosy ryżowej kolorowej, 1 puszka tuńczyka w oleju, 1 cebula, 100 g startego żółtego sera, 4 papryki, sól, pieprz, 0,5 łyżeczki cukru, 1 łyżka masła klarowanego.

Wykonanie:


Komosę ryżową ugotować, odcedzić. Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na maśle klarowanym z dodatkiem cukru i soli.

r e k l a m a



Ugotowaną komosę wymieszać z tuńczykiem wraz z olejem i cebulą. Doprawić solą i pierzem do smaku. Papryki przekroić na pół i wyjąć gniazda.

Gotowym farszem napełnić paprykę, ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać żółtym serem i zapiekać przez 20 min w temp. 180°C.




Katarzyna Kosmala

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a