StoryEditorPrzepisy

Papryka faszerowana komosą ryżową i tuńczykiem

13.09.2018., 16:09h
Składniki: 1 woreczek komosy ryżowej kolorowej, 1 puszka tuńczyka w oleju, 1 cebula, 100 g startego żółtego sera, 4 papryki, sól, pieprz, 0,5 łyżeczki cukru, 1 łyżka masła klarowanego.

Wykonanie:


Komosę ryżową ugotować, odcedzić. Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na maśle klarowanym z dodatkiem cukru i soli.

Ugotowaną komosę wymieszać z tuńczykiem wraz z olejem i cebulą. Doprawić solą i pierzem do smaku. Papryki przekroić na pół i wyjąć gniazda.

Gotowym farszem napełnić paprykę, ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać żółtym serem i zapiekać przez 20 min w temp. 180°C.




Katarzyna Kosmala
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
25. kwiecień 2024 20:15