r e k l a m a

Partner serwisu

Papryka faszerowana

Wieś i Rodzina
Data publikacji 28.09.2017r.

Zanim zabierzemy się za przygotowywanie grzybów, najpierw dokładnie jej obejrzyjmy. A kiedy już mamy pewność, że mamy te jadalne, łączmy je z warzywami, kaszami czy ciastem. A nawet zróbmy z nich kotlety!

Przepis na paprykę faszerowaną

r e k l a m a



Składniki:
2 papryki, 1 cebula, masło, oliwa z oliwek, sól, pieprz, 200 g grzybów, 1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej, 1 cukinia, 4 łyżki żółtego sera.


Wykonanie:
Wydrążone papryki oczyścić z gniazd nasiennych, wysmarować oliwą i podpiekać przez 20 minut w 180°C. Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę. Grzyby ugotować i podsmażać dalej na maśle z cebulką. Na ostatnie 5 minut dodać pokrojoną w małą kostkę cukinię. Doprawić. Wymieszać z ugotowaną kaszą. Farszem napełniać papryki i zapiekać 25–30 minut w piekarniku. Posypać serem i zapiekać jeszcze 5 minut.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a