StoryEditorWiadomości rolnicze

Pieczony łosoś z owocową salsą

02.02.2017., 15:02h
Składniki: 2 filety z łososia, sól, pieprz, masło, 1 cytryna; składniki na salsę: 1 mango, 10 kulek zielonych winogron bez pestek, 10 borówek, zielona mieszanka sałat, koper świeży.

Wykonanie: Rybę natrzeć przyprawami, ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić sokiem z cytryny. Na rybie ułożyć plasterki masła i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 20–25 min w temp. 180°C. W tym czasie na talerzu ułożyć sałatę, posiekać koper oraz przygotować salsę. Mango obrać i pokroić w kostkę, winogrona – na mniejsze części. Dodać borówki i wymieszać owoce. Upieczoną rybę wyłożyć na talerz z sałatą, posypać koperkiem i nałożyć obok owocową salsę oraz plastry cytryny.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
20. kwiecień 2024 10:15