StoryEditorWiadomości rolnicze

Placuszki z cukinii z sosem czosnkowym i pomidorkami koktajlowymi

11.08.2017., 18:08h
Składniki: 1 mała cukinia, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia, kilka pomidorków koktajlowych, cebula ze szczypiorkiem; składniki na sos czosnkowy: kilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego, kilka łyżek majonezu, przeciśnięte przez praskę 2–3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soku z cytryny, po szczypcie cukru, soli i pieprzu.

Wykonanie:
Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać jajka, sól, pieprz i wymieszać. Usmażyć placuszki na rumiany kolor. Wymieszać składniki na sos czosnkowy. Na każdy placek nałożyć kleks sosu i ułożyć połówki pomidorków koktajlowych. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem i cebulką. Posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 22:30