Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Pomidorki pod pierzynką

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 09.08.2018r.

Na szczęście pomidory to warzywo, którego u nas dostatek, i to przez kilka dobrych miesięcy. Korzystajmy z tego źródła potasu i przyrządzajmy z niego nie tylko zupy i sosy, ale też wieloskładnikowe dania. Orzeźwiający smak pomidora świetnie sprawdzi się w przekąskach.

Składniki:

2 większe, twarde pomidory, 4 jajka, 2 łyżki majonezu, pęczek pietruszki, 1 cebula, żółty ser, sól, pieprz.

r e k l a m a




Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Podobnie cebulę. Natkę pietruszki drobno posiekać.

Połączyć jajka z cebulą, pietruszką, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, wymieszać. Pomidory pokroić na grubsze plastry, na każdym ułożyć pastę jajeczną.

Posypać obficie serem startym na małych oczkach. Można schłodzić przed podaniem.




Katarzyna Kosmala

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a