StoryEditorPrzepisy

Przepis na racuchy konopne z miodem i orzechami

29.09.2020., 13:09h
Konopie to zapomniany smak dawnych wieków, dlatego też dziś przygotowaliśmy dla Państwa przepis na racuchy konopne z miodem i orzechami. Życzymy smacznego.

Konopne racuchy z miodem i orzechami

Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki konopnej
  • 1/2 szklanki mąki orkiszowej
  • 1 jajko, niepełna szklanka mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jabłka
  • 1 łyżka miodu
Olej do smażenia; do podania:
  • 1 łyżka miodu,
  • posiekane orzechy (włoskie, nerkowca, laskowe – do wyboru)
 
Wykonanie:

Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do miski wbić jajko, dolać mleko, dodać miód oraz mąki z proszkiem do pieczenia. Utrzeć mikserem na jednolitą masę, dodać jabłka. Rozgrzać na patelni tłuszcz, układać placuszki i smażyć z dwóch stron. Wyjmować na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Placuszki podawać polane miodem i posypane posiekanymi orzechami.

.

Życzymy Smacznego
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
24. kwiecień 2024 19:36