Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Ryba pieczona z burakami i orzechami włoskimi

Wieś i Rodzina
Data publikacji 07.12.2015r.

Składniki: 2 duże płaty ryby (np. dorsza), 4–5 buraków, 100 g orzechów włoskich, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki cukru, cienkie plastry masła.

Wykonanie: Buraki obieramy, ścieramy na tarce. Podlewamy małą ilością wody i parujemy je pod przykryciem, aż zmiękną. Dodajemy sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Ryby płuczemy, ocieramy ręcznikiem jednorazowym, posypujemy solą, pieprzem, układamy cienkie plastry masła i pieczemy ok. 20 min. Po tym czasie na rybie układamy buraki, posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi i zapiekamy kolejne 15 min.

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a