Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Sałatka z bobem i jajkami przepiórczymi

Wieś i Rodzina
Data publikacji 12.07.2016r.

Składniki: 150 g bobu, 7 jajek przepiórczych, 1 czerwona papryka, kilka liści sałaty, sól, pieprz, oliwa z oliwek, 1 łyżeczka soku z cytryny.

Wykonanie:  3 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę soli, 1 łyżeczkę soku z cytryny mieszamy tak, by powstał sos. Bób gotujemy w osolonej wodzie i obieramy ze skórek. Jajka gotujemy i delikatnie obieramy. Paprykę siekamy w kostkę. Na talerzu układamy liście sałaty, bób, połówki jajek. Wszystko polewamy przygotowanym sosem i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a