StoryEditorWiadomości rolnicze

Sałatka ze szparagów z truskawkami i winogronami

12.06.2014., 12:06h
Składniki: ½ kg białych szparagów, ½ kg zielonych szparagów, 70 dag cukru, 40 dag truskawek, 40 dag winogron, 100 ml syropu klonowego, 300 ml octu winnego, 7 dag miodu, świeża mięta.

Wykonanie: Białe szparagi obieramy i gotujemy w syropie na półtwardo, szparagi zielone także w syropie i na półtwardo. Z miodu robimy karmel, dolewamy ocet balsamiczny, całość gotujemy i redukujemy o 50%. Szparagi kroimy na kawałki o wielkości 1 cm i układamy w pucharku – na przemian szparagi z pokrojonymi truskawkami i winogronami. Wszystko polewamy syropem klonowym i redukcją balsamiczną, całość dekorujemy świeżymi liśćmi mięty.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
25. kwiecień 2024 02:39