r e k l a m a

Partner serwisu

Soczewica zapiekana z czerwonym ryżem, mięsem mielonym oraz fasolą

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 26.01.2018r.

Składniki: 1 szkl. ugotowanej soczewicy zielonej, 1 torebka ugotowanego czerwonego ryżu, 300 g mięsa mielonego, olej do smażenia, 1 cebula, 200 g ugotowanej zielonej fasolki, sól, pieprz, 1/2 szkl. startego parmezanu.

r e k l a m a



Wykonanie:
Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić. Dodać mięso, doprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości. Dodać soczewicę, fasolę zieloną, ryż. Doprawić do smaku, wymieszać, przełożyć do naczynia, posypać serem i zapiekać 10 minut.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a