StoryEditorPrzepisy

Szaszłyki z dynią i papryką

14.09.2018., 15:09h
Składniki: 1/2 dyni, 3 czerwone papryki, podwójna pierś z kurczaka, 3 cebule, sól, pieprz, curry, papryka w proszku, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Mięso pokroić w kostkę, polać olejem, posypać solą, pieprzem, curry, papryką. Wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.

Dynię obrać, pokroić w kostkę (jeśli jest to dynia hokkaido, nie obieramy jej). Paprykę pokroić w kostkę, cebulę na ćwiartki i delikatnie oddzielić kolejne łuski. Warzywa polać oliwą, posypać ziołami prowansalskimi.

Na patyczki do szaszłyków nadziać dynię, mięso, cebulę, paprykę i powtórzyć czynność. Ułożyć na grillu lub zapiekać 30 minut w piekarniku w temp. 180°C.




Katarzyna Kosmala
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 18:04