Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Szaszłyki z dynią i papryką

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 16.09.2018r.

Składniki: 1/2 dyni, 3 czerwone papryki, podwójna pierś z kurczaka, 3 cebule, sól, pieprz, curry, papryka w proszku, zioła prowansalskie

Wykonanie:

r e k l a m a



Mięso pokroić w kostkę, polać olejem, posypać solą, pieprzem, curry, papryką. Wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.

Dynię obrać, pokroić w kostkę (jeśli jest to dynia hokkaido, nie obieramy jej). Paprykę pokroić w kostkę, cebulę na ćwiartki i delikatnie oddzielić kolejne łuski. Warzywa polać oliwą, posypać ziołami prowansalskimi.

Na patyczki do szaszłyków nadziać dynię, mięso, cebulę, paprykę i powtórzyć czynność. Ułożyć na grillu lub zapiekać 30 minut w piekarniku w temp. 180°C.




Katarzyna Kosmala

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a