r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Sznycel z indyka zapiekany z mozzarellą i koperkiem podany z kapustą pak choi

Wieś i Rodzina
Data publikacji 22.06.2015r.

Składniki: 6 sznycli z indyka, sól, pieprz, kuleczki sera mozzarella (ok. 20 szt.) lub jedna większa kula, 2 jajka, bułka tarta, olej, pęczek koperku, ok. 500 g kapusty pak choi (może być zamiennie szpinak), 4 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki masła klarowanego.

r e k l a m a

Wykonanie: Mięso rozbijamy, posypujemy przyprawami. Obtaczamy w jajku, bułce tartej i obsmażamy kotlety na rozgrzanym tłuszczu. Na każdym usmażonym kotlecie układamy pokrojone na pół kulki lub plastry mozzarelli, posypujemy posiekanym koperkiem i zapiekamy ok. 15 min przed podaniem. Rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną w kostkę cebulę. Dodajemy umyte i osuszone liście kapusty pak choi i smażymy wszystko razem, aż listki zmiękną, a łodyżki będą lekko twarde. Doprawiamy i dodajemy sos sojowy. Podpieczony, gorący sznycel podajemy z usmażoną kapustą pak choi i przyprawioną grzanką.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody