StoryEditorWiadomości rolnicze

Sznycel z indyka zapiekany z mozzarellą i koperkiem podany z kapustą pak choi

22.06.2015., 14:06h
Składniki: 6 sznycli z indyka, sól, pieprz, kuleczki sera mozzarella (ok. 20 szt.) lub jedna większa kula, 2 jajka, bułka tarta, olej, pęczek koperku, ok. 500 g kapusty pak choi (może być zamiennie szpinak), 4 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki masła klarowanego.

Wykonanie: Mięso rozbijamy, posypujemy przyprawami. Obtaczamy w jajku, bułce tartej i obsmażamy kotlety na rozgrzanym tłuszczu. Na każdym usmażonym kotlecie układamy pokrojone na pół kulki lub plastry mozzarelli, posypujemy posiekanym koperkiem i zapiekamy ok. 15 min przed podaniem. Rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną w kostkę cebulę. Dodajemy umyte i osuszone liście kapusty pak choi i smażymy wszystko razem, aż listki zmiękną, a łodyżki będą lekko twarde. Doprawiamy i dodajemy sos sojowy. Podpieczony, gorący sznycel podajemy z usmażoną kapustą pak choi i przyprawioną grzanką.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
23. kwiecień 2024 23:12