Zapiekanka z kalafiora, kaszy jaglanej i mięsa mielonego

Wieś i Rodzina
Data publikacji 05.09.2017r.

Składniki: 300 g mięsa mielonego, 100 g kaszy jaglanej, 1/2 kalafiora, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 100 g sera żółtego, olej, sól, pieprz.


Wykonanie:
Cebulę posiekać w kostkę, podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać mięso i smażyć razem, doprawić. Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie i odcedzić z nadmiaru wody. Kalafior ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Mięso mielone wymieszać z kaszą, różyczkami kalafiora, doprawić do smaku i wymieszać. Przygotowane składniki umieścić w formie do zapiekania i posypać żółtym serem. Zapiec 30 minut w temp. 180°C.

Partner serwisu