Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Zapiekanka ziemniaczano-grzybowa

Wieś i Rodzina
Data publikacji 25.03.2017r.

Składniki: 5 ziemniaków, 300 g grzybów (suszonych, mrożonych, świeżych), 100 g żółtego sera, sól, pieprz, 2 cebule, olej lub inny tłuszcz do smażenia.

Wykonanie: Ziemniaki pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Grzyby ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć. Dodać odcedzone grzyby, podsmażyć doprawić.

r e k l a m a




Formę do zapiekania natrzeć tłuszczem, ułożyć ziemniaki i grzyby warstwami, zapiekać 20 minut. 10 minut przed wyjęciem posypać żółtym serem i zapiec.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a