Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Zupa krem z selera

Wieś i Rodzina
Data publikacji 15.11.2016r.

Składniki: 1 seler korzeniowy, 4 ziemniaki, 4 cebule, masło klarowane lub olej, 1½ l bulionu.

Wykonanie: Seler i ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy bulionem i gotujemy. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do selera i ziemniaków. Doprawiamy do smaku. Gdy warzywa będą miękkie, ucieramy je blenderem. Podajemy z grzankami.

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a