StoryEditorWiadomości rolnicze

Jak przechować nietrwałe warzywa

30.08.2016., 12:08h
Najlepsze są prosto z krzaka, lecz czasami musimy uciec z nimi z ogrodu. Bywa, że warunki atmosferyczne zaczynają być niesprzyjające i istnieje obawa psucia się warzyw. Co zrobić, by długo się utrzymały po zebraniu i jak najdłużej zachowały świeżość, zdrowie i walory smakowe?

Pomidory to owoce nietrwałe. Jednak te spod osłon przechowują się całkiem nieźle. Troszkę mniej trwałe są gruntowe uprawiane przy palikach, a najmniej trwałe są te zebrane z krzaka bez palikowania.

Cały artykuł przeczytacie Państwo w  numerze 36/2016 "Tygodnika Poradnika Rolniczego". Jeżeli jeszcze nie masz prenumeraty "Tygodnika Poradnika Rolniczego", możesz ją zamówić korzystając z zakładki Prenumerata, zadzwonić pod numer (61) 886 06 30 lub skorzystać z e-wydania.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 00:39