StoryEditorWiadomości rolnicze

Jak przetwarzać i sprzedawać żywność z gospodarstwa? Szkolenie

19.08.2022., 12:08h
Rolnicy zainteresowani przetwarzaniem produktów rolnych i wprowadzaniem ich do obrotu mają świetną okazję, aby wziąć udział w bezpłatnej konferencji „Producent rolny w łańcuchu dostaw żywności – przykłady w zakresie możliwych rozwiązań organizacji KŁŻ” połączonej z wyjazdem studyjnym.

CDR w Brwinowie zaprasza na szkolenie

Konferencja odbędzie 23 i 24 sierpnia w hotelu Mercure w Bydgoszczy. Organizatorem wydarzenia jest Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu.

Jaki jest plan konferencji?

Uczestnicy spotkania będą mogli zapoznać się z:

  • zasadami i wymaganiami weterynaryjno-sanitarnymi obowiązującymi przy produkcji żywności w ramach rolniczego handlu detalicznego oraz
  • innowacyjnymi rozwiązaniami poprawiającymi jakość produktów w trakcie przetwórstwa owoców i warzyw w małej skali.

Podczas konferencji zostanie zaprezentowana charakterystyka rodzimych ras zwierząt gospodarskich pod względem walorów kulinarnych i możliwości ich wykorzystania w lokalnym przetwórstwie. Uczestnicy konferencji odwiedzą gospodarstwa zajmujące się hodowlą świń rasy złotnicka pstra, produkcją win oraz serów.

Rejestracja na konferencję odbywa się do 12 sierpnia poprzez platformę e-CDR.

Artykuł ukazał się w Tygodniku Poradniku Rolniczym 33/2022 na str. 2.  Jeśli chcesz czytać więcej podobnych artykułów, już dziś wykup dostęp do wszystkich treści na TPR: Zamów prenumeratę.

 

 fot. arch. red.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 20:03