Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Jak rolnictwo zrównoważone może przynieść rolnikom większe dochody? Oglądaj NA ŻYWO webinarium

Paweł Mikos
Kategoria: Pieniądze i Prawo
Jak rolnictwo zrównoważone może przynieść rolnikom większe dochody? Oglądaj NA ŻYWO webinarium
Pieniądze i Prawo
Data publikacji 24.11.2022r.

Co oznacza w ogóle zrównoważona produkcja żywności, jak uzyskać finansowanie na nią? Jakie korzyści z rolnictwa zrównoważonego mają rolnicy, konsumenci oraz środowisko. Wreszcie, jak rolnictwo zrównoważone wygląda w praktyce? Na te pytania eksperci będą odpowiadać podczas webinarium o zrównoważonej produkcji żywności.

W czwartek 24 listopada o godz. 13.00 wszyscy rolnicy mogą wziąć udział w webinarium pt.: „Zrównoważona produkcja żywności - szansa dla klimatu. Finansowanie, certyfikacja, najlepsze praktyki”. Spotkanie zorganizowała Polskie Wydawnictwo Rolnicze, wydawca m.in. takich czasopism i portali rolniczych jak Tygodnik Poradnik Rolniczy, top agrar Polska, WiOM Warzywa i Owoce Miękkie i Sad Nowoczesny wraz z partnerami: Bankiem BNP Paribas oraz Polskim Stowarzyszeniem Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”.

r e k l a m a

Czym jest rolnictwo zrównoważone i na czym polega zrównoważona produkcja żywności?

Podczas webinarium będziemy chcieli odpowiedzieć na pytanie czym w ogóle jest rolnictwo zrównoważone? Na czym polega produkcja zrównoważona żywności i jakie korzyści z takiego modelu uzyskuje rolnik, przetwórca, konsument oraz jak taka produkcja wpływa na klimat. 

Zaproszeni przez nas eksperci wyjaśnią także kwestie związane z uzyskaniem finansowania na tego rodzaju przedsięwzięcia, na czym polega rolnictwo regeneratywne oraz jak można nawozić rośliny rolnicze?

Zobacz program Webinarium o rolnictwie zrównoważonym

Oto ramowy program webinarium:

  • 13:00 – Rozpoczęcie webinarium.
  •  13:05 - Zrównoważona produkcja w rolnictwie i jej finansowanie. Prelegentem będzie Maciej Piskorski, dyrektor Departamentu Produktów Agro w Banku BNP Paribas.
  •  13:15 – Dlaczego potrzebujemy zrównoważonej produkcji żywności? Na ten temat wypowie się Małgorzata Bojańczyk, dyrektorka Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”.
  •  13:30 – Certyfikacja zrównoważonego rolnictwa – najpowszechniejsze systemy. Prezentację na ten temat przedstawi Piotr Nowacki, kierownik Usług Żywnościowych SGS Polska.
  •  13.50 - Panel dyskusyjny – debata: Jak zrównoważona produkcja żywności wygląda w praktyce okiem ekspertów i rolników? Certyfikacja, nawożenie, rolnictwo regeneratywne, produkcja roślinna oraz zwierzęca, emisyjność i inne aspekty. W debacie udział wezmą: 
    • - Maciej Piskorski, Dyrektor Departamentu Produktów AGRO Banku BNP Paribas, 
    • Piotr Nowacki, Kierownik Usług Żywnościowych, SGS Polska,
    • Jarosław Wańkowicz, Dyrektor ds. zarządzania surowcem Farm Frites Poland SA,
    • Marcin Sokołowski, Menedżer Zabezpieczenia Jakości i Zrównoważonego Rozwoju Surowca z OSI Food Solutions,
    • Piotr Kotowski, Product Manager Timac Agro Polska,
    • Łukasz Haase, rolnik indywidualny, Hasse Farm
  • 14.45 - Pytania od uczestników webinarium
  •  14.55 - Podsumowanie debaty
  •  15.00 - Zakończenie webinarium

r e k l a m a

Oglądaj webinarium o rolnictwie zrównoważonym na żywo

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a